Things from my mind..

O Colectie de ganduri, idei si reflectii marca Damian Silviu

Buna, numele meu este Silviu si sunt dependent de cofeina! :)


 Cum bei cafeaua? cu zahar brun sau cu zahar alb?

As prefera sa beau cafeaua cu zahar brun, dar tot zaharul alb il folosesc :)
 Stiti diferentele? Permiteti-mi sa va explic :)

Zaharul granulat de culoare alba este, in esenta pura zaharoza, indirferent daca provine din trestie de zahar tropicala sau sfecla de zahar temperata. Zaharurile albe variaza in special in dimensiunea cristalina. Gradul de prelucrare, de asemenea are un rol important 


In ceea ce priveste zaharul brun, despre care se aude adesea ca este mai bun si mai sanatos decat cel alb, medicul ne lamureste. „Zaharul brun este nerafinat si contine cateva saruri minerale si material organic care determina culoarea. De ingrasat, ingrasa la fel ca si cel alb, contine 99,7 % zaharoza pura”, spune dr. Bilic. In plus, medicii ne sfatuiesc sa fim atenti la tot ce consumam, avand in vedere ca, in ultima perioada, zaharul apare intr-o multime de produse, de la mustar si conserve pana la mezeluri.
O diferenţă mai demn de menţionat: o ceasca de zahar brun are calorii mai putine decat cel de alb, dar "conţine, de asemenea 187 miligrame de calciu, 56 de fosfor, 4.8 din fier, 757 de potasiu şi 97 de sodiu, faţă de numai urme limitate ale acestor nutrienţi găsite în zahăr tos. " Dulce!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Fara Limbaj Obscen! Blogul se impune limbajului de bun simt!